keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Googlen virtuaalimaailma beta-vaiheessa

Google onkin näköjään julkaissut huhutun virtuaalimaailmansa beta-version, ja ainakin pikaisella käynnillä populaa tuntui ympäristössä riittävän.


Esimerkiksi Second Lifesta poiketen Googlen Lively-ympäristö toimii suoraan selaimeen melko nopsaan asentuvassa pluginissa (toistaiseksi vain Windows-ympäristön IE:ssä tai Firefoxissa). Liikkuminen tapahtuu klikkaamalla hiirellä omaa avatarta ja raahaamalla sitä eri paikkoihin. Tuplaklikkaamalla ympäristöä voi teleportata itsensä suoraan klikkaamaansa paikkaan. Vinkkinä mainittakoon, että kannattaa avata 'maailma' pop-uppiin, tuntuu toimivan nopeammin kuin selaimeen upotettuna, ainakin ruuhkaisissa paikoissa.

Moni toiminnallisuus on tutunoloista SL:n käyttäjille, mutta toiset taas toimivat juuri pienesti erilailla, sekoittaen totutusta. Plussana mainittakoon, että omia huoneita voi jo luoda ilmaiseksi, ja pientä tavaravalikoimaakin niihin on jo tarjolla, mutta erittäin yksinkertaisesta järjestelmästä vielä toistaiseksi puhutaan Second Lifeen verrattuna. Tarkoituksena lieneekin ollut pääasiassa aloituskynnyksen madaltaminen - ja mahdollisuus upottaa huoneita webisivuun myös tekee järjestelmän käytettävyden helpoksi, kun vain on sinne joskus rekisteröitynyt ja lisäkkeen selaimeensa asentanut.

Seurataan mielenkiinnolla... Alla vielä linkki Sammyn omalle saarelle - tervetuloa vierailemaan, ja toistaiseksi myös vierailla on oikeus rakentaa ja muokata tuolla, eli treenaamaan vain jos on hetkinen aikaa ja innostusta.

3 kommenttia:

Le Selentiak kirjoitti...

No johan on! Pian tulee ähky näiden virtuaalimaailmojen kanssa.
Lähdin heti tsekkaan paikan, mutta en päässyt 'joining room...' viestiä pidemmälle :( Tämä näyttää olevan monen käyttäjän ongelma, eikä tähän auttanut vaikka mitä yritti. Beta mikä beta.

Taidan siis pitäytyä omassa maailmassani :) Muutenkin tuo Lively vaikuttaa enemmän nuorison tilalta, eikä yhtään niin "vakavalta" kuin SL. Myös Googlen mafia (vrt. tämä blogger) alkaa olla jo aika kokonaisvaltaista. Mutta eiköhän joskus pääse yhdellä avatarilla liikkumaan monissa maailmoissa...

Sammy Breiz kirjoitti...

Joo, kaikenlaista jännää tuntuu virtuaalimaailmoihin liittyen olevan liikkeellä - ympäristöjä nousee kuin sieniä sateella, ja toiset projektit keskittyvät juuri tuohon yhteiskäyttöisyyteen.

Lienee noita beta-vaiheen ongelmia nuo. Noh, voin lohduttaa, ettei lively nimestään huolimatta kovin eläväiselle tuntunut vielä pari eilisen testin perusteella - poikkeuksena ensimmäiseksi poikkeamani tila, jossa näkyi joukkotappelukin (blogin ylempi kuva sen jälkitilanteesta)... Eli en ole SL:stä vielä mihinkään muuttamassa tämän pohjalta :)

Sammy Breiz kirjoitti...

Eikä tämä virtuaalimaailma sitten ollut voittaja-ainesta, ainakaan tällä kertaa - Googlen ilmoituksen mukaan Lively sulkee ovensa vuodenvaihteessa...