maanantai 15. joulukuuta 2008

Syksyn satoa - ja Tieteen päivät 09

Onpas vierähtänyt pitkä väli kirjoittelematta - mutta on tässä ohjelmaakin ollut. Seuraavassa syksyn tapahtumien summausta näin joulun alla.

Luennon seurailua audiksessa - pitäisi joskus hienosäätää istumapisteitä...

Kuten edellisessä kirjoituksessa mainostinkin, syksyn ohjelma oli torstai-iltoihin painottunutta siten, että ensin seurattiin suorana Studia Generalia -luentoja viisi viikkoa, tämän jälkeen osallistuttiin kansainväliseen Megakonferensiin ja tämän päälle jatkettiinkin H:gin työväenopiston ja Palmenian yhteisellä Sosiaalisen median luentosarjalla - ohjelmaa oli siis viikottain yli kahden kuukauden ajan. Tämän päällä tulivat sitten normaalit perjantai-kokoontumiset ja muut tapahtumat, kuten Konfabulaari... Ihan mukavan aktiivinen syksy siis, ottaen huomioon että virallisesti ei minkäänlaisia resursseja toiminnan järjestämiseen juuri ollut.

Koko syksyn ajan tapahtumissa mentiin myös interaktiivisempaan suuntaan; Studia-luentoja vain seurattiin suorana videona (ja kommentoitiin keskenämme), Konfabulaarin sessio sen sijaan oli jo hybridikokoontuminen jossa toista kymmentä henkilöä osallistui paikan päällä ja saman verran avattareina - kuva ja ääni kulkivat molempiin suuntiin, ja keskustelu onnistui ristiinkin yllättävän hyvin. Megakonferenssia (maailman suurin videoneuvottelutapahtuma) paitsi seurattiin SL:ssä, niin myös pidettiin sinne parinkymmenen minuutin esitys HY:n tontilta käsin - suuret kiitokset vielä Telmus Noelille ja Paivi Shippelle hyvistä puheenvuoroista (videotallenne esityksestä alla). Ja syksyn lopuksi Somedi-luentoja paitsi seurattiin avatarten pitäminä esityksinä kalvoineen, niin esitettiin myös kysymyksiä ja kommentteja salin live-yleisön ohessa - ja kiitokset tästä yhteistyöstä kuuluvat Ainolle ja Midsummerille, sekä luennoijina Ilmarille, Annulle ja Sokratinnalle! Tämä SL se vasta sosiaalista mediaa on!Megakonferenssiesityksen tallenneJos jossain välissä on aikaa, niin voisin kirjoitella vielä tarkempia kuvauksia tekniikoista, millä edellämainitut tapahtumat toteutettiin. Ja mainostetaan jo ennakolta, että heti vuoden 2009 alussa on tulossa HY:n suurin SL-panostus tähän asti; Tieteen päiviltä lähetetään muiden jakelutapojen ohella Second lifeen live-luentoja lähes sata tuntia viitenä perättäisenä päivänä, useasta salista yhtäaikaisesti; yhden salin lähetyksiä on mahdollista seurata opetusteknologiakeskuksen tontilla, toista HY:n 'Kumpulan kampuksen' tontilla ja kolmannelle lähetykselle saatiin lisätilaa EduFinlandin yleiseltä alueelta - kiitoksia tästä Kimille!

Toistaiseksi tieteen päiville ei ole tällä kertaa paluukanavaa saleihin päin suunnitteilla siitä yksinkertaisesta syystä, että järjestäjien puolelta ei näillä näkymin riitä aikaa ja henkilökuntaa sellaisten järjestelyyn... Tätä pidetään kuitenkin mielessä ja kaksisuuntaisuutta pyritään tukemaan jatkossakin eri tapahtumissa mahdollisuuksien ja resurssien mukaan.

2 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tuo videohan oli mahtava! Hieno juttu että Telmus ja Päivi pitivät puheenvuorot ja aivan mieltsin hienoa että olit järkännyt kaikki yhteydet.

Ja olipa hauskaa nähdä EduFinlandin maisemia. Mun koneella näkee aina 10 metriä eteenpäin ja sitten onkin vaan harmaita laatikoita :(

Go Sammy go-go-go!

Sammy Breiz kirjoitti...

Kiitoksia kommentista! Hiukan pelottavalta alkaa tuo työkoneesi kuullostaa - ehkä tuota SL-aktiivisuutta voisi käyttää yhtenä perusteluna uuden näytönohjaimen / koneen hankintaan...

Pari demoefektiä esitykseen kyllä mahtui ja tuo 3D-ohjaimen käyttö kuvan rajaamiseen ei ollut vielä ihan viimeisteltyä, mutta aina on tilaa parantaa :)

Hyvät joulut kaikille!