keskiviikko 13. elokuuta 2008

Rakennustöitä virtuaaliauringon alla

Kesällä trafiikki EduFinlandilla tuntui rauhoittuvan, mutta toisaalta itsellä aikaa rakennustöihin ja muuhun ihmettelyyn löytyi paremmin kuin lukukausien aikana - ja onhan saarella (ainakin toistaiseksi) aina hyvä sää, mitä ei menneestä kesästä voi muuten sanoa... Niinpä toisessa elämässä tuli seikkailtua välillä ihan huvinkin vuoksi. Seuraavassa kaikenlaista sekalaista pohdintaa.

Oma rakennusprojekti opetusteknologiakeskuksen tontilla on tähän asti sujunut ihan yrityksen ja erehdyksen metodilla. Ensimmäinen isompi ihmetys tuli vastaan siitä, kun tontin rakennusoikeus - 937 primiä eli alkumuotoa (neliö, pallo, taso, kaari, jne) - olikin huomaamatta tullut ylitetyksi. Noh, kuten Kim Zweirs taisi joskus todeta, SL:ssä rakentamistaidossa ei ole kyse siitä, miten hienoa saa aikaiseksi, vaan siitä kuinka vähillä primeillä sen tekee. Nyt onkin sitten tullut remontoitua paikkoja käytännössä saman näköisiksi, mutta vähemmistä osista tehdyiksi. Myös jotkut esineet, kuten eräät hienot, ilmaiseksi saadut yli 20 primin sohvat, ovat tulleet vaihdetuiksi yksinkertaisempiin, muutaman primin sohviin...

Vaikka sain vihdoin ladattua 10$:lla rahaa ympäristöön (sillä  sai noin 2500L$), ei rahaa ole rakennustöihin käytetty pätkääkään - ainoastaan muutamien kuvien (kuten virtuaali-ok:n seinällä olevien postereiden) lataamiseen, josta ympäristö velottaa 10L$ per kuva. Koko rakennusprojekti on siis sujunut joko tekemällä tarvittavat osat ja esineet itse, tai hankkimalla niitä ilmaiseksi. Itse olen ilmaistavaroiden hankinnassa suosinut SL Exchange -palvelua, joka tosin vaatii rekisteröitymisen webissä ja sen jälkeen tunnussanan rekisteröimistä jollekin SL Exchangen 'päätteelle' ympäristön sisällä, mutta tämän jälkeen ilmaistavaroiden 'ostelu' sujuu kätevästi webissä ja tavarat tipahtavat avatarille missä sitten onkaan - ja mitään rahaahan tuohon ei tarvita, sillä hyviäkin ilmaistavaroita (ja ilmaisscriptejä, jne) sieltä löytyy kasapäin.

1 kommentti:

Sammy Breiz kirjoitti...

Kommentoinpa tähän, ettei joku hämmästy jos klikkaa SL Exchangen linkkiä ja päätyy XStreet SL -palveluun - systeemi vain näkyy vaihtaneen nimeään, mutta toiminee entiseen tapaan.