tiistai 3. elokuuta 2010

Uudistusten aika

Onpahan ollut taukoa, mutta nyt vähän uutta tekstiä pitkästä aikaa!



Opetusteknologiakeskuksen tontin toiminta on ollut viime aikoina melko itseorganisoituvaa, ja niin tälläkin kertaa, kun valmistaudutaan tulevaan syksyyn näkyvin uudistuksin; tontin ulkoasu ja sisältö uudistetaan lähes kokonaan!

Aluperin ok:n tonttihan tuli rakennettua itsekin SL:ään tutustuessa ja rakentamissa treenaillessa, ja monet tilat ja rakennukset jalostuivat vähän kerrallaan taitojen karttuessa, jääden silti vähän niiden alkuaikojen harjoitusten pohjalle rakennetun näköiseksi. Noin vuosi sitten tontti jäi kuitenkin eräänlaiseen staattiseen tilaan (mm. oman työpaikanvaihdoksen takia), ja vähitellen tuo rakennelmien ikä alkoi jo näkyä - etenkin verrattuna upeiden SL-taiteilijoiden, kuten Yolandan, hienoihin ympäristöihin muualla EduFinlandilla.

Le ja Unti ehdottivat sitten tontin uudistusta, ja SL- ja RL-pohdiskelun jälkeen raivasimme yhdessä tontin vanhat rakennelmat ja kalusteet pois mm. muuttamalla niitä fyysisiksi, ja ajamalla puskutraktorilla kasaan - sepäs olikin hienon näköistä, kun kamoja pomppi ja pyöri kauhassa :) Itse osallistuin lähinnä tuohon omien rojujeni raivaamiseen, ja Le ja Unti rakentelivat sitten tontille uuden avaran ilmeen ihan parissa päivässä! Virittely ja hienosäätö on edelleen menossa, mutta sehän kuuluu SL:n luonteeseen, että kaikkea voi parannella ja viritellä sitä mukaa kun ideoita tulee.

Samalla olemme hahmottelemassa syksyn ohjelmaa tontille; kaikille avoimia perjantai-kahveja (perjantaisin klo 13-14) tullaan jatkamaan (aina kun itse paikalle päästään), ja samoin yritämme saada perinteiset live-lähetykset, kuten lukuvuoden avajaiset tai Studia Generalia-luennot, näkymään tontilla myös jatkossa. Tämä siis ennakkotietona, lopulliset keskustelut aiheesta ovat vielä kesken. Samoin otamme mielellämme vastaan kaikenlaisia ideoita siitä, mitä tuolla voisi keksiä - eli ideoimaan vain, ja kahveilla nähdään!

Ei kommentteja: